Maak een afspraak

Raadplegingen

Preoperatief

  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
VM            
NM      
AV              


Onze dienst anesthesie bestaat uit 11 anesthesisten die instaan voor uw comfort en veiligheid tijdens uw ingreep, onderzoek of bevalling, alsook voor uw behandeling op intensieve zorgen.

Het best gekende werkterrein van een anesthesist blijft ongetwijfeld het operatiekwartier. Wij zorgen daar voor een vlot verloop van uw ingreep waarbij we gebruik maken van verschillende verdovingen, van plaatselijke tot algemene verdoving of een combinatie van beide.

Buiten het operatiekwartier kan u ons ook vinden op het verloskwartier waar wij zorgen voor de verdoving bij een bevalling of keizersnede. Hiervoor wordt meestal een locoregionale verdoving (ruggenprik) gebruikt, die zorgt dat de moeder bewust de bevalling kan meemaken.

Patiënten die na een ingreep of ernstig ongeval op intensieve zorgen terecht komen, zullen opgevolgd en behandeld worden door een anesthesist die een bijkomende opleiding heeft gevolgd, anesthesist-intensivist genaamd. Uw behandelende arts volgt u mee op, maar de behandeling en dagelijkse opvolging valt onder de verantwoordelijkheid van uw intensivist.

Verder staan wij in voor de therapeutische inspuitingen bij bepaalde soorten van ruglijden en de sedatie bij maag-darm onderzoeken.

Om u beter te leren kennen en uw gezondheidstoestand te kunnen evalueren, zal de anesthesist een preoperatief dossier opstellen.