We werken aan de toekomst. Voor uw gezondheid.

Op 20 september 2021 werd de eerste spade in de grond gestoken, het begin van de weg naar onze eengemaakte zorgcampus.

De werkzaamheden aan onze "hospital of the future", zullen een invloed hebben op de parkeermogelijkheden aan de Verversgracht en aan campus Statiestraat.

Meer info over wat dit precies inhoudt voor u als patiënt of bezoeker zal u hier op regelmatige basis kunnen terugvinden.

24.10.22 - Parking Statiestraat

De parking aan campus Statiestraat is beperkt toegankelijk voor onze patiënten en bezoekers.

We vragen bezoekers voornamelijk gebruik te maken van de parking Verversgracht zodat de parking voor campus Statiestraat voorbehouden blijft voor patiënten.

LET OP! Van 20/11/2023 tot en met 01/12/2023 zullen de werken grote hinder veroorzaken aan de toegang langs de Statiestraat. Parkeren in de Statiestraat zal niet mogelijk zijn!!

Een shuttlebus pendelt elke 10 minuten van 07:30 tot 18:00 u tussen parking Verversgracht en de campus.

Tarieven parking Statiestraat

  • Minder dan 20 minuten (Kiss & Ride) Gratis
  • Van 20 minuten tot 1 uur € 2,00
  • Tot 2 uur € 4,00
  • Tot 3 uur € 6,00
  • Tot 4 uur € 8,00
  • Tot 5 uur € 10,00
  • Tot 6 uur € 12,00
  • Tot 7 uur € 14,00

Langer dan 7 uur = dagtarief € 15,00 per dag
Verloren ticket = dagtarief € 15,00 per dag

Betaling gebeurt vooraleer u het ziekenhuis verlaat door uw parkeerticket aan te bieden aan de betaalautomaat in de inkomhal van het ziekenhuis.

Blauwe kaart

Patiënten of begeleiders met een blauwe kaart mogen gratis gebruik maken van deze parking. U dient uw parkeerticket te laten valideren aan het onthaal om de parking gratis te kunnen verlaten.
Bezoekers met een blauwe kaart betalen het gewone tarief aan de parkeerautomaat in de inkomhal van het ziekenhuis.

Patiënten medisch daghospitaal

Als patiënt van het medisch daghospitaal mag u gebruik maken van de gereserveerde parkingplaatsen. Een parkeerkaart wordt u voorzien door het medisch daghospitaal.


03.08.22 - Wandelpad onderbroken; shuttlebus opnieuw actief

Vanaf donderdag 4 augustus zal het wandelpad tussen parking Verversgracht en campus Statiestraat niet toegankelijk zijn door graafwerken.

Patiënten en bezoekers kunnen nog steeds parkeren op parking Verversgracht. Een shuttlebus zal van 07:30 tot 18:00 u tussen de parking en de campus pendelen.

27.01.22 - Wandelpad tussen parking Verversgracht en campus Statiestraat

Komt u als patiënt of bezoeker met de wagen naar campus Statiestraat? Dan kunt u nog steeds parkeren op Parking Verversgracht. De weg van de parking naar het ziekenhuis, zal echter een stuk vlotter verlopen.

Vanaf dinsdag 1 februari zal er immers opnieuw een wandelpad toegankelijk zijn dat parking Verversgracht en campus Statiestraat met elkaar verbindt. Zo kan u als patiënt of bezoeker weer vlot tussen beide locaties pendelen.

De shuttlebus die momenteel voorzien wordt tussen de parking en het ziekenhuis, zal dan niet langer meer worden ingezet.

15.09.21 - Toegang parking Verversgracht

Maandag gaan de nieuwbouwwerken van start. Hierdoor zal de toegang tot de parking Verversgracht gewijzigd worden tot het einde der werken.

De parking zal vanaf donderdag 23 september niet langer toegankelijk zijn via de Statiestraat, maar kan bereikt worden via de Ferdinand Allenstraat.

Voor onze patiënten en bezoekers zal er op weekdagen een shuttledienst voorzien worden tussen 07:30 en 18:00 u. De shuttle zal elke 10 minuten vertrekken van aan de nieuwe oprit van de parking tot aan de ingang van campus Statiestraat.

De betaalparking van campus Statiestraat zal vanaf 20.09 tijdelijk niet toegankelijk zijn. De spoedafdeling blijft wel bereikbaar via de Statiestraat.

Aanpassing verversgracht