Elektronisch patiëntendossier

In AZ Diest heeft elke patiënt een eigen elektronisch patiëntendossier, wat de communicatie en overdracht tussen de verschillende zorgverleners die samen voor uw zorg instaan, optimaliseert. Dit dossier is strikt vertrouwelijk en alleen toegankelijk voor zorgverleners die bij uw zorg betrokken zijn. In ons privacybeleid kan u terugvinden hoe we de veiligheid en privacy van deze gegevens bewaken.

Op die manier bent u verzekerd van veilige en kwaliteitsvolle zorg, waar we in AZ Diest voor garant willen staan.

U kan op elk moment uw eigen elektronisch patiëntendossier raadplegen via MyNexuzHealth, een beveiligde webapplicatie voor patiënten van ziekenhuizen die bij NexuzHealth zijn aangesloten.

In dit dossier vindt u niet alleen verslagen van raadplegingen en opnames, u kan er ook de beelden van uw radiologisch onderzoek raadplegen. Het systeem wordt in meerdere ziekenhuizen gebruikt. Dus indien u ook patiënt bent van een ziekenhuis dat eveneens deel uitmaakt van het NexuzHealth-netwerk, kunt u via mynexuzhealth ook daarvan verslagen, beelden en onderzoeksresultaten raadplegen.

Verpleegkundige bij patiënt


Makkelijk en snel: u kan nu ook online een afspraak maken voor een onderzoek of raadpleging bij bepaalde artsen.

Hoe dit werkt, leest u hier.


U kan zich aanmelden op de site MyNexuzHealth met uw nexuzhealth-codekaart, uw elektronische identiteitskaart of via de itsme®-app.

Raadpleegt u liever uw dossier via uw smartphone? Installeer dan de MyNexuzHealth app.

Via de webtoepassing

U kan uw dossier raadplegen door te surfen naar www.mynexuzhealth.be.

Inloggen kan via verschillende mogelijkheden:

 • itsme®, een app op uw smartphone
 • CSAM met uw elektronische identiteitskaart (eID) of met een unieke code die door een mobiele applicatie wordt gegenereerd.
 • Een mynexuzhealth-codekaart (aan te vragen via www.nexuzhealth.be/mynexuzhealth). De nexuzhealth-codekaart is een kaartje met 24 codes die u gebruikt in combinatie met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als u de codekaart gebruikt om in te loggen, hoeft u verder geen software te installeren op uw pc.

Deze beveiligde aanmeldingsmethodes garanderen dat enkel ú toegang krijgt tot uw persoonlijk mynexuzhealth-dossier.

Bekijk hier het instructiefilmpje dat toont hoe u zich kan registreren en aanmelden via de website.

Via de app

Hebt u uw medisch dossier graag altijd bij de hand? Installeer dan de app. U vindt de mynexuzhealth-applicatie in de Google Play Store en de App Store. Of scan deze QR-code:

Qr code app

Installeer de app en registreer u eenmalig

 • met de QR-code op uw nexuzhealth-codekaart en uw wachtwoord,
 • of via de rubriek ‘App’ (in uw online dossier) op de website mynexuzhealth.be op pc.

Via de app zijn voorlopig nog niet alle functionaliteiten beschikbaar.

Bekijk hier het instructiefilmpje dat toont hoe u zich kan aanmelden en registreren via de app.


U vindt in mynexuzhealth de volgende rubrieken terug:

Afspraken

Hier krijgt u een overzicht van uw afspraken bij verschillende nexuzhealth-partners. U kunt reageren op een afspraak en de bevestigingsbrief met extra uitleg bekijken of afdrukken.

Medisch dossier

Deze module biedt u een overzicht van gevalideerde eindverslagen van bijvoorbeeld onderzoeken, radiologische scans, raadplegingen, ziekenhuisopnames, functiemetingen of laboresultaten. Uw labo– en pathologierapporten, elektrocardiograms en radiologische beelden vindt u eveneens hier terug.

Mynexuzhealth probeert de informatie zo veel mogelijk te bundelen en ook online aan te bieden. Zo kunt u na uw bezoek aan het ziekenhuis thuis alles rustig nalezen. De medische informatie bestaat uit brochures, filmpjes, foto’s, links naar websites ... Het kan zijn dat er voor uw aandoening geen info beschikbaar is.

Vragenlijsten en dagboeken

Voor bepaalde zorgtrajecten vragen we u een vragenlijst in te vullen of een dagboek bij te houden. Uw invullingen zijn een hulpmiddel voor uw zorgverleners om u zo goed mogelijk te behandelen.

Profiel

Bekijk of wijzig uw persoonlijke gegevens, uw taalvoorkeur, uw contactgegevens, uw foto … U beheert hier ook uw wachtwoord en gebruikersnaam om in te loggen.

U kan ook zelf bepalen wanneer u via e-mail een herinnering krijgt over uw afspraken of over nieuwe informatie in uw dossier.

Welke huisarts of doorverwijzende zorgverlener uw elektronisch patiëntendossier in een nexuzhealth-ziekenhuis kan raadplegen vanuit zijn praktijk, kan u eveneens hier bekijken.


AZ Diest en de Nexuzhealth-ziekenhuizen

Uw patiëntendossier wordt gebruikt in AZ Diest en de nexuzhealth-ziekenhuizen, alleen door de behandelende zorgverleners en gedurende de duur van uw behandeling. Dat maakt deel uit van het totaalpakket van onze zorgverlening.

Huisarts

De huisarts heeft automatisch toegang tot uw AZ Diest/nexuzhealth-dossier. Als u dat niet wilt, moet u het expliciet weigeren. Dit kan:

Andere doorverwijzers

Andere doorverwijzers hebben geen automatische toegang. Wilt u hen inzage in uw AZ Diest/nexuzhealth-dossier verlenen, dan moet u daarvoor toestemming geven. Dit kan:

Andere zorgverleners in het kader van eHealth

Als u akkoord bent dat AZ Diest gegevens uit uw dossier ter beschikking stelt van andere zorgverleners in het kader van eHealth, moet u daar eenmalig toestemming voor geven. Ook die zorgverleners hebben alleen toegang tot uw dossier wanneer u op dat moment met hen een behandelrelatie hebt. Dit kan:


Een patiënt kan ervoor opteren specifieke zorgverleners de toegang tot zijn/haar dossier te ontzeggen (de zogenaamde ‘uitsluiting’ van een zorgverlener). Hierdoor mag een zorgverlener in principe op geen enkele wijze nog toegang krijgen tot het patiëntendossier. De patiënt mag een uitsluiting aanvragen, ongeacht of er een therapeutische relatie al dan niet bestaat of bestaan heeft. Zo kan een patiënt preventief een uitsluiting aanvragen (bijvoorbeeld wanneer een ex-partner een zorgverlener is).

Al de info over uitsluiting is te vinden op: https://nexuzhealth.com/nl/uitsluitingen.


In bepaalde gevallen kunt u familie of vertegenwoordigers toestemming geven om uw dossier te raadplegen. Als ouder kunt u ook toegang vragen tot het dossier van uw kind, als dit beschikbaar is. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u hier.


Nadat u de app geïnstalleerd heeft en geregistreerd bent bij nexuzhealth, kan u zichzelf inschrijven voor een raadpleging, zodra u in de buurt van het ziekenhuis bent.

Opgelet: wanneer u een armbandje dient te krijgen voor bijvoorbeeld een opname of voor het medisch daghospitaal en het chirurgisch dagcentrum, dan kunt u zich niet inschrijven via de app.

Doorloop de volgende stappen om u in te schrijven voor uw raadpleging:

 • Zorg dat u een goede internetverbinding hebt (4G of wifi).
 • Zet de gps (locatievoorzieningen) van uw smartphone aan.
 • Zodra u in een straal van 500 meter bent van de campus, kunt u zich inschrijven.
 • Open de app mynexuzhealth en meld u aan met uw zelfgekozen pincode.
 • Klik op de afspraak waarvoor u zich wenst in te schrijven. Wanneer uw gps aanstaat en u zich in de buurt van het ziekenhuis bevindt, ziet u een knop ‘inschrijven’ bij de afspraak staan.
 • Klik op de knop ‘inschrijven’ en doorloop alle schermen (info over uw huisarts, de betalingsvoorwaarden, het al dan niet tonen van uw foto op de schermen in de wachtzaal…)
 • Zodra uw inschrijving voltooid is, kunt u zich rechtstreeks naar de wachtruimte van uw raadpleging begeven. Zo hoeft u niet meer langs de inschrijvingskiosken of langs een medewerker aan het onthaal te gaan.

Bij de afspraak in de app vindt u nu ook:

 • Een wegbeschrijving binnen het ziekenhuis naar uw afspraak
 • Uw oproepnummer
 • Uw QR-code


We bieden u verschillende mogelijkheden aan om een antwoord te vinden op uw vragen:

Helpdesk

Contacteer de mynexuzhealth-helpdesk via

e-mail: helpdesk@mynexuzhealth.be of telefonisch op 016 34 83 48 (tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur).

Veelgestelde vragen

Bezoek de rubriek Veelgestelde vragen via www.nexuzhealth.be/faq.

Downloads

Donwload hier onze informatiebrochure rond het online patiëntendossier MyNexuzHealth.