nexuzhealth consult

U kan informatie over uw patiënten raadplegen via nexuzhealth consult.

Bent u nog niet aangesloten bij nexuzhealth consult en wenst u zich te registreren? Dit kan hier.


Zowel artsen en patiënten kunnen hun diagnostische beelden online bekijken met behulp van de Agfa Xero viewer. Deze viewer is rechtstreeks gekoppeld aan het systeem van UZ Leuven.

De toegang tot deze beelden is verschillend voor artsen en patiënten. Daarom geven we hieronder een woordje uitleg over het opvragen ervan. Kies vervolgens "Ik ben arts" of "Ik ben patiënt" om naar de beelden te kijken.

Hoe inloggen?

Als arts kan u de radiologiebeelden van uw patiënten online oproepen:

  • U kan de beelden van het onderzoek raadplegen via de unieke code en de geboortedatum. Deze unieke code werd aan de patiënt overhandigd bij inschrijving op onze dienst radiologie.
  • U kan de beelden en het verslag van het onderzoek raadplegen via de unieke code en na authenticatie. Deze unieke code werd aan de patiënt overhandigd bij inschrijving op onze dienst radiologie. Hiervoor moet u het vakje ‘ik ben een zorgverstrekker’ aanvinken.
  • De derde mogelijkheid is inloggen in het zorgverlenersportaal nexuzhealth consult waarin u ook andere informatie over uw patiënten vindt. Voor dit systeem heeft u een individuele account nodig. Hiermee kan u enkel de informatie over de u toegewezen patiënten bekijken.

Bij het gebruik van die 'link' moet u zich authenticeren als arts. Dat kan op een van de hieronder beschreven manieren (Hector, codekaart of eID). Door "Onthoud mij op deze computer" aan te vinken, waarmee u verklaart dat u alleen deze computer gebruikt, dient u zich gedurende de volgende 30 dagen niet opnieuw te authenticeren.

Hector

Hector is een applicatie van HealthConnect en is een mogelijke vervanger van MediMail (MediBridge). Deze applicaties stellen de artsenpakketten in staat om berichten te ontvangen (uit te wisselen) van o.a. ziekenhuizen, over de eHealthBox.
Hector laat een zogenaamde 'single sign on'-functie toe die andere applicaties kunnen gebruiken. Via deze weg dient u zich niet meer te authenticeren wanneer de applicatie geïnstalleerd is op de pc waarop u werkt.

Kies voor "Hector" op de pagina waarop de authenticatie-mogelijkheden weergegeven worden en wacht tot Xero opkomt.

Bij problemen tijdens het inloggen, kan u contact opnemen met HealthConnect: support@healthconnect.be

Hector

Codekaart

Kies voor "Codekaart" op de pagina waarop de authenticatie-mogelijkheden weergegeven worden.

Gebruik de codekaart die u per post werd toegezonden om u te authenticeren en wacht tot Xero opkomt.

Codekaart

eID

Opgelet! Om deze methode te gebruiken dient uzelf met uw rijksregisternummer gekend te zijn in ons systeem. Aangezien alle nexuz-ziekenhuizen via hetzelfde systeem werken, is het voldoende om uw rijksregisternummer aan 1 van de ziekenhuizen door te geven.
Voor AZ Diest kan dit via helpdesk@azdiest.be.

  • Kies "eID" op de pagina waarop de authenticatie-mogelijkheden weergegeven worden.
  • Selecteer een certificaat.
  • Geef de pincode van uw identiteitskaart in en wacht tot Xero opkomt.

De beelden van het onderzoek verschijnen in een ‘viewer’ die speciaal werd ontwikkeld voor het presenteren van diagnostische beelden. Een screenshot van de informatie die op het scherm komt of een JPEG-beeld opgeslagen vanuit de browser bevat niet steeds de diagnostisch nodige details.

De helpdesk is bereikbaar via MediaHealth@nexuzhealth.be of telefonisch op het nummer 016 34 77 58. Dit tijdens kantooruren (van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 tot 12:00 u en van 13:30 tot 16:00u).

Browser ondersteuning

We ondersteunen de recentste versies van de meest gebruikte browsers (bv. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox).


Heeft u technische ondersteuning nodig?

Raadpleeg dan de Teamviewer via https://get.teamviewer.com/4rvuq9a en onze IT dienst helpt u graag verder.


Heel de werking vertrekt vanuit de basisidee van een organisatie waar huisartsen en specialisten uit de brede regio elkaar vinden, zowel in formele nascholingsmomenten als in informele contacten achteraf en daarbuiten.

Bezoek de website van de Medische Kring Diest en Omgeving vzw.