Maak een afspraak

Voor een afspraak bij een van onze artsen kan u terecht bij het secretariaat.

Raadplegingen

  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
VM    
NM    
AV            

Werking

Abdominale Heelkunde is opgebouwd rond de artsen dr. Brutsaert, dr. Hillewaere en dr. Meekers. Samen met prof. dr. Miserez en dr. Van De Winkel (UZ Leuven) werken ze het Buikwandcentrum uit. De Obesitas heelkunde vormt een aparte subdiscipline die door dr. Deleus en prof. dr. Lannoo wordt uitgeoefend (AZDiest/UZLeuven).
Voor alle ingrepen worden ze bijgestaan door de anesthesisten van AZ Diest en operatieverpleegkundigen.

Rond de ingreep is er bovendien een zeer belangrijke rol voor de afdelingsverpleegkundigen van Heelkunde 1 en het chirurgisch daghospitaal en intensieve zorgen. Voor specifieke wondzorg- en stomaproblemen kunnen we dan weer bogen op de ervaring van onze specifiek opgeleide wondzorg- en stomaverpleegkundigen, die ook exclusief voor deze problemen een aparte raadpleging verzorgen.

AZ Diest 23 10 2019 462

Voor vele problemen wordt er nauw samengewerkt en overlegd met andere disciplines: multidisciplinaire samenwerking is een essentiële hoeksteen van onze activiteiten.

  • De meeste maag- en darmingrepen worden uitgevoerd op aangeven van - en in nauw overleg met - de gastro-enterologen.
  • Oncologische problemen (tumoren) worden allemaal besproken op een multidisciplinair oncologisch overleg met gastro-enterologen, radioloog, anatoom-patholoog en radiotherapeut (vanuit samenwerking met UZLeuven).
  • Bekkenbodemproblemen worden systematisch multidisciplinair besproken met urologen en gynaecologen (multidisciplinair bekkenbodemoverleg).
  • Alle patiënten met overgewicht worden besproken op het multidisciplinair bariatrisch overleg (samen met diëtisten, endocrinoloog en psycholoog).
  • Kritisch zieke patiënten worden op intensieve zorgen dagdagelijks samen met de intensivisten gevolgd en samen met cardiologen, pneumologen, gastro-enterologen, microbioloog, verpleegkundigen en diëtiste besproken op het multidisciplinair intensieve overleg.

Specialismen