Neem contact op

U kan dag en nacht contact opnemen met de dienst

Er kan steeds een afspraak gemaakt worden met de verantwoordelijke arts van de afdeling.

Tijdens het bezoekuur zal de verantwoordelijke verpleegkundige of de verantwoordelijke arts van de afdeling u te woord staan.

Hoofdverpleegkundige

Iz sylvia

Sylvia Hellemans

Hoofdverpleegkundige Intensieve Zorgen


Intensieve geneeskunde is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met een levensbedreigende aandoening waarbij de ademhaling en vitale parameters bewaakt en /of overgenomen worden.

Er worden zowel heelkundige patiënten als patiënten met inwendige ziekten gehospitaliseerd.

Voor heelkunde zijn dit voornamelijk postoperatieve patiënten van:

Voor inwendige ziekten zijn dit voornamelijk patiënten van:

Een speciaal opgeleid team van verpleegkundigen en artsen werken hier nauwgezet samen.

De verantwoordelijke artsen zijn speciaal opgeleid om deze kritische patiënten een hoogwaardige kwalitatieve zorg te bieden.

Op intensieve zorgen garanderen we een continue gespecialiseerde opvolging, observatie en behandeling van onze patiënten in een hoogtechnologische omgeving. Elke patiënt wordt voortdurend bewaakt door verschillende toestellen die de levensfuncties opvolgen.

Voor het bekomen van een kwalitatieve zorgverlening wordt tweemaal per week de gezondheidstoestand van elke patiënt besproken op het multidisciplinair overleg. Hier worden artsen en medewerkers van andere disciplines geraadpleegd.

Indien nodig worden er ook afspraken gemaakt met de sociale dienst, het palliatief support team, een psycholoog en/ of psychiater, diëtist