Algemeen     Ziekenhuis     Diest
Statiestraat   65   -   3290  Diest
T 013 35 40 11 - F 013 31 34 53

Anesthesie 
 

Onze dienst anesthesie bestaat uit 8 anesthesisten die instaan voor uw comfort en veiligheid tijdens uw ingreep, onderzoek of bevalling, alsook voor uw behandeling op intensieve zorgen.
Het best gekende werkterrein van een anesthesist blijft ongetwijfeld het operatiekwartier. Wij zorgen daar voor een vlot verloop van uw ingreep waarbij we gebruik maken van verschillende verdovingen, van plaatselijke tot algemene verdoving of een combinatie van beide.
Buiten het operatiekwartier kan u ons ook vinden op het verloskwartier waar wij zorgen voor de verdoving bij een bevalling of keizersnede. Hiervoor wordt meestal een loco-regionale verdoving (ruggenprik) gebruikt, die zorgt dat de moeder bewust de bevalling kan meemaken.
Patiënten die na een ingreep of ernstig ongeval op intensieve zorgen terecht komen, zullen opgevolgd en behandeld worden door een anesthesist die een bijkomende opleiding heeft  gevolgd, anesthesist-intensivist genaamd.  Uw behandelende arts volgt u mee op, maar de behandeling en dagelijkse opvolging valt onder de verantwoordelijkheid van uw intensivist.
Verder staan wij in voor de therapeutische inspuitingen bij bepaalde soorten van ruglijden en de sedatie bij maag-darm onderzoeken.
Indien u graag meer wenst te weten, nodigen wij u uit om hier op deze site ons werkterrein verder te ontdekken.

 
 

 

 
 

CSS_Icon.png Campus Statiestraat             tel : 013/35 46 12     9u-12u/13u-16u

 CHS_Icon.png Campus Hasseltsestraat        tel : 013/35 41 86     9u-12u/13u-16u