Verschillende conventies

Zorgverleners zijn niet verplicht om toe te treden tot het akkoord met de ziekenfondsen. Ze moeten hun patiënten wel informeren over hun keuze en hun gegevens hierover zichtbaar in hun wachtkamer bevestigen.

Niet-geconventioneerde artsen en gedeeltelijk-geconventioneerde artsen (in zoverre ze werken in niet-conventie momenten) mogen hun eigen tarieven bepalen. Na tussenkomst van het ziekenfonds betekent dit dat u naast het persoonlijk aandeel (remgeld) mogelijk ook een honorariumsupplement betaalt.

Conventionering artsen AZ Diest

De conventiestatus van onze artsen vindt u op de individuele pagina van elke arts.

Supplementen radiologische onderzoeken

Om de snelle technologische evolutie te kunnen blijven volgen, worden er voor radiologie specifiek onderstaande supplementen gehanteerd voor ambulante onderzoeken en dit enkel voor personen zonder een verhoogde tegemoetkoming (WIGW en sociale categorie). Over het WIGW-statuut of sociale categorie kan u meer vernemen bij uw ziekenfonds.

Op alle radiologische onderzoeken (RX, CT, MRI, echografie) bij niet-WIGW en sociale categorie wordt een supplement van 15% aangerekend.

Uitzondering zijn de MRI-onderzoeken van skelet/spieren, hersenen/hals, en de buikholte, en het CT-onderzoek van het hart waarvoor een vast supplement van € 40 geldt.

(MRI staat voor magnetic resonance imaging, beeldvorming met magnetische resonantie. Een andere naam is MR- of NMR-scanner.)

Iso800 AZ Diest 19 11 2019 211

Een afspraak annuleren?

Verwittig dan steeds het secretariaat van de dienst of arts waarmee u een afspraak heeft.
Indien u uw afspraak niet tijdig (24 uur op voorhand) annuleert, kan een bedrag van 25 euro worden aangerekend.