Oplossingen en kennis delen

De noden en vragen vanuit de woonzorgcentra zijn bekend en in de verschillende ziekenhuizen is overleg lopende om initiatieven ter ondersteuning op te starten. Uiteraard zal dit dienen te gebeuren zonder de continuïteit van zorg in de ziekenhuizen in het gedrang te brengen. Rekening houdend met de vragen die woonzorgcentra hebben, gaan ziekenhuizen na met welke middelen zij concrete hulp kunnen bieden. Oplossingen en kennis worden maximaal tussen de betrokken ziekenhuizen gedeeld.

Zones

Heilig Hart Leuven en UZ Leuven behartigen de eerstelijnszones Leuven, Leuven-Noord, Leuven-Zuid en Druivenstreek. RZ Tienen behartigt de eerstelijnszone Hageland. AZ Diest behartigt de eerstelijnszone Demerland en ook een deel van de eerstelijnszones Zuiderkempen, West-Limburg en Mid-Westlimburg.

Ziekenhuisnetwerk Plexus

De ziekenhuizen RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, AZ Diest en UZ Leuven vormen samen het locoregionale netwerk Plexus. Plexus is een medische term voor een netwerk van zenuwen of bloedvaten. De naam staat symbool voor het knooppunt van kwalitatieve zorg dat het ziekenhuisnetwerk wil zijn en voor een samenwerking waarin de vier ziekenhuizen elk hun eigen plaats krijgen.

Contact

Dienst communicatie UZ Leuven, 0479 98 00 46, communicatie@uzleuven.be
Dienst communicatie RZ Heilig Hart Leuven, 0496 54 06 87
Dienst communicatie AZ Diest, 0496 40 04 39, communicatie@azdiest.be
Dienst communicatie RZ Heilig Hart Tienen, 0483 48 07 56, communicatiedienst@rztienen.be

Andere interessante artikels