Nadat de eerste medewerkers van de primaire doelgroepen (medewerkers die actief zijn op de COVID-19-afdelingen, intensieve zorg en spoed) al een eerste prik mochten ontvangen dankzij enkele woonzorgcentra uit de regio die hun resterende vaccins aan ons ziekenhuis schonken, komen nu ook de andere medewerkers aan de beurt.

Alle voorbereidingen voor de vaccinatierondes waren alvast getroffen zodat bij aankomst van de vaccins er ook onmiddellijk gestart kon worden met het eigenlijke vaccineren.

Medewerkers werden op voorhand geïnformeerd over de werking van het vaccin en werden aangemoedigd zich te laten vaccineren. En de vaccinatiebereidheid was groot. “Want om kwaliteitsvolle zorg te kunnen blijven garanderen is het aanbieden van vaccins aan onze mensen van primordiaal belang”, zegt ook hoofdarts prof. dr. Spileers. “Dit is het langverwachte redmiddel om zichzelf, elkaar en onze patiënten te beschermen”.

Het vaccin beschermt na 2 prikken tot 90%. Om het besmettingsrisico van de overige 10% zo goed mogelijk te beperken blijven de artsen en het verplegend en verzorgend personeel van ons ziekenhuis op dezelfde beschermde manier zorgen toedienen aan onze patiënten.

“We hopen dat we snel kunnen overgaan tot het vaccineren van al onze medewerkers. Want alleen zo kunnen we elkaar terug ademruimte geven”, besluit Ann Vanden Bergh, verpleegkundig directeur van AZ Diest.

Andere interessante artikels