In de vernieuwde verloskamers van AZ Diest ligt de focus op de beleving van de ouders bij de bevalling. De kamers zijn groot en huiselijk ingericht met tal van mogelijkheden om tegemoet te komen aan de behoeften van moeder, partner en kind.

Er is in het bijzonder aandacht geschonken aan een goede hechting tussen moeder en kind. Met name wanneer je als moeder een keizersnede dient te ondergaan. In AZ Diest zal het mogelijk zijn om een ‘gentle sectio’ te krijgen: een moeder- en kindvriendelijke keizersnede waarbij een natuurlijke bevalling zoveel mogelijk wordt nagebootst en moeder en kind niet gescheiden moeten worden.

Tijdens de gentle sectio wordt gebruik gemaakt van een doorzichtige operatiedoek. Zo kunnen moeder en partner zien hoe hun kind geboren wordt. Een kinderarts voert een korte check uit na de geboorte en daarna kan de moeder haar baby meteen vasthouden in de HugMee (d.i. een buideldoek waarin de baby op de borst van de moeder gelegd wordt tijdens de keizersnede). Dit huid-op-huid contact direct na de geboorte is essentieel voor de hechting van het kind. Het is de tijd waarin de basis wordt gelegd voor een gezonde sociaal-emotionele, verstandelijke en motorische ontwikkeling van de baby. Het is in dit licht dat de vernieuwde verloskamers en mogelijkheden in AZ Diest moeder, partner en kind de rust kunnen bieden om elkaar te leren kennen.

De gynaecologen (dr. Anne-Sophie Boes, dr. Paul Deschilder, dr. Katrien Schurmans en dr. Ingrid Thijs) zijn trots op het resultaat van hun gloednieuwe verloskamers en staan klaar om uw vragen te beantwoorden en samen uw ervaring in ons ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Een afspraak maken kan via tel. 013 31 39 40.

In AZ Diest zijn vorig jaar 632 kinderen geboren, waarvan 149 via een keizersnede. Meer dan 490 medewerkers en 117 artsen staan garant voor kwalitatieve en patiëntvriendelijke zorg. Het Algemeen Ziekenhuis Diest heeft in januari 2018 het JCI accrediteringslabel behaald en wil zijn ambitie waarmaken om het ziekenhuis te zijn waar mensen in de regio hun zorg voor gezondheid aan toevertrouwen.

Andere interessante artikels