Het werd voorspeld en de hypothese werd bevestigd: 2021 kent door de coronacrisis van afgelopen jaar een record aantal bevallingen en zwangere buikjes. Of althans toch op de materniteit van AZ Diest.

Van 1 januari tot 31 augustus 2021 werden er 423 bevallingen geteld. Met nog vier maanden te gaan zal het jaarlijkse gemiddelde van 600 bevallingen ruimschoots overtroffen worden in AZ Diest. Augustus bleek bovendien met 78 bevallingen een absolute recordmaand voor ons ziekenhuis. Op een normale maand worden er immers zo’n 50 bevallingen geteld.

19 augustus is de voorlopig drukste dag van het jaar met 8 bevallingen binnen de 24 uur.

Iso800 AZ Diest 8 10 69

221 jongens en 204 meisjes kwamen er tot nu toe ter wereld en verwacht wordt dat er nog 244 kindjes voor het eindje van het jaar het levenslicht zullen zien op het verloskwartier van AZ Diest.

“Het is een erg vruchtbaar jaar en daar kunnen we als materniteit alleen maar blij om zijn”, bevestigt hoofdvroedvrouw Gwenny Van Olmen. “Het is alle hens aan dek, maar aanstaande ouders hoeven zeker niet te vrezen voor hun plekje op de dienst: de bedden worden warm gehouden”.

Andere interessante artikels