“Ik kies voor AZ Diest voor de menselijke aanpak. Ik ken de verpleging bij naam, het gaat er hier heel vertrouwd aan toe. Ze luisteren ook echt naar de patiënten en volgen ons stap voor stap op. Dat stelt ons gerust dat we in goede handen zijn. En dat maakt het verschil.”

Een quote van een van zijn patiënten die aangeeft waar AZ Diest voor staat: kwaliteit en veiligheid.
Dit zijn dan ook twee ankers waarin het ziekenhuis de afgelopen jaren sterk heeft in geïnvesteerd en waaraan we blijvend willen verder werken.

Op die weg naar nóg betere zorgkwaliteit, zowel voor patiënten als medewerkers, wordt AZ Diest begeleid door het Flanders Quality Model, of kortweg FlaQuM.

In hun voortdurend gezamenlijk streven naar duurzame kwaliteit van zorg, besliste AZ Diest, net als RZ Tienen en RZ Heilig Hart Leuven eerder al om samen met UZ Leuven het toekomstig kwaliteitsbeleid van de ziekenhuizen verder vorm te geven met FlaQuM.

Hoe dit kwaliteitsmodel als leidraad kan dienen om de zorgkwaliteit verder vorm te geven, werd aan de medewerkers van AZ Diest tijdens een infosessie toegelicht door onder andere gastspreker prof. Kris Vanhaecht, PhD.

Want de weg naar duurzame zorgkwaliteit wordt bewandeld door zowel patiënten als medewerkers.

Andere interessante artikels