De pijnzenuwen van de schouder lopen via je hals omlaag naar de schouder. Om deze pijnzenuwen te verdoven, geven we een prik aan de zijkant van de hals.

Tijdens deze korte procedure blijf je gewoon in je bed liggen met het hoofdkussen onder de schouders. Zoals bij ieder zenuwblok wordt je hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte gemeten. Je hals wordt ontsmet en met doeken wordt de werkzone steriel afgeplakt. Met een echo worden de zenuwen gevisualiseerd. Nadien zal je een klein prikje voelen als de naald door de huid gaat. Kleine spierschokjes zijn mogelijk. Het inspuiten van de verdoving kan een drukgevoel geven in de hals. Indien je een scherpe pijn voelt, is het belangrijk dat je dit meldt aan de anesthesist zodat deze de inspuiting kan aanpassen.

Zodra de verdoving begint te werken zal je eerst tintelingen en warmte voelen. Nadien zal je schouder en arm helemaal zwaar worden. Afhankelijk van de operatie en de gebruikte lokale verdoving kan deze verdoving tot 12 à 24 uur werken waardoor je ook na de operatie weinig pijn zal voelen.

Bij een zenuwblok voor de schouder kan ook het middenrif licht verdooft worden, dit kan een gevoel van kortademigheid geven, voornamelijk bij patiënten die reeds luchtwegproblemen hebben. Deze klachten verdwijnen met het uitwerken van de verdoving.


De pijnzenuwen naar je hand vertrekken in je nek en lopen via je hals, onder je sleutelbeen, via je oksel naar je pols en hand. Voor een ingreep aan je hand of pols worden de zenuwen ter hoogte van je oksel verdoofd.

Tijdens deze korte procedure blijf je gewoon in je bed liggen met het hoofdkussen onder de schouders en je arm naar boven. Zoals bij ieder zenuwblok wordt je hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte gemeten.

Je oksel wordt ontsmet en met doeken wordt de werkzone steriel afgeplakt. Met een echo worden de zenuwen gevisualiseerd. Nadien zal je een klein prikje voelen als de naald door de huid gaat. Kleine spierschokjes zijn mogelijk. Het inspuiten van de verdoving kan een drukgevoel geven. Indien je een scherpe pijn voelt, is het belangrijk dat je dit meldt aan de anesthesist zodat deze de inspuiting kan aanpassen.

Zodra de verdoving begint te werken zal je eerst tintelingen en warmte voelen. Nadien zal je arm en hand helemaal zwaar worden. Afhankelijk van de operatie en de gebruikte lokale verdoving kan deze verdoving tot 12 à 24 uur werken waardoor je ook na de operatie weinig pijn zal voelen.


De pijnzenuwen naar je hand lopen via 3 zenuwen over de pols. Bij een kleine ingreep kan je hand verdoofd worden door enkel deze 3 zenuwen te verdoven. Via 3 inspuitingen in de pols kan de hand verdoofd worden.

Tijdens deze korte procedure blijf je gewoon in een zetel zitten met je hand op een zijtafeltje. Zoals bij ieder zenuwblok wordt je hartslag, bloeddruk en zuurstofgehalte gemeten.

Je pols wordt ontsmet en met doeken wordt de werkzone steriel afgeplakt. Met een echo worden de zenuwen gevisualiseerd. Met een klein naaldje wordt op 3 plaatsen lokale verdoving rond de zenuw gespoten. Je zal een klein prikje voelen als de naald door de huid gaat. Kleine spierschokjes zijn mogelijk. Het inspuiten van de verdoving kan een drukgevoel geven. Indien je een scherpe pijn voelt, is het belangrijk dat je dit meldt aan de anesthesist zodat deze de inspuiting kan aanpassen.

Zodra de verdoving begint te werken zal je tintelingen en warmte voelen. Nadien zal je hand zwaar worden. Afhankelijk van de operatie en de gebruikte lokale verdoving kan deze verdoving tot 2 à 4 uur werken waardoor je ook na de operatie weinig pijn zal voelen.