Maak een afspraak

Telefonisch is het secretariaat bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 08:30 - 16:30 uur.

De raadplegingen vinden plaats op campus Hasseltsestraat, gelijkvloers.

Raadplegingen

  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
VM        
NM        
AV              


In onze pijnkliniek kan u terecht voor zowel technische behandelingen van specifieke pijnsyndromen (bijv. rugpijn of nekpijn ten gevolge van facetartrose, infiltraties bij uitstralingspijn t.g.v. discushernia,…), als voor een multimodale aanpak van meer complexe vormen van chronische pijn.

In principe wordt u daarom naar de pijnkliniek verwezen door uw huisarts of behandelend specialist. Zij kunnen inschatten of een verwijzing naar de pijnkliniek voor uw specifieke pijnklachten zinvol is.

Pijn is immers een complex fenomeen en er zal dan ook niet steeds een duidelijke oorzaak of letsel zijn dat behandeld kan worden. In de pijnkliniek zoeken we altijd naar manieren om de pijn te verminderen en om de kwaliteit van leven te verbeteren.

De eerste stap in de pijnbehandeling is een raadpleging bij de anesthesist-pijnarts. Hij zal inzicht proberen te krijgen in het pijnprobleem en de beïnvloedende factoren. Op deze manier zal hij samen met u een behandelingsplan opstellen. Hierbij kan het zowel gaan om een medicamenteuze behandeling als om infiltraties, enz. Voor complexe vormen van chronische pijn wordt samengewerkt met de psychologen en de fysisch geneeskundigen om een multimodale aanpak te realiseren.

P3201629

Het zwaartepunt van de interventionele pijnbehandelingen ligt bij de wervelkolom-gerelateerde pathologie (zowel lumbale en cervicale radiculaire pijnsyndromen als facet- en discus-gerelateerde chronische pijn), maar ook behandelingen voor bijvoorbeeld complex regional pain syndrome, sacro-iliacaal gewrichtslijden, occipitalisneuralgie, en therapie-resistente pijnklachten t.h.v. schouder en kniegewricht.

De basis voor de behandeling van deze chronische pijnklachten zal steeds een multidisciplinaire aanpak volgens het bio-psycho-sociaal model zijn gebaseerd op evidence based medicine, zoals gedocumenteerd in het recente KCE rapport over lage rugpijn.


Voor patiënten

Een gratis online cursus voor mensen met chronische pijn kan gedownload worden via http://www.retrainpain.org/nederlands.
Deze cursus beschrijft een wetenschappelijk gebaseerde aanpak om symptomen te verminderen.

Verder kan u hieronder brochures over specifieke aandoeningen en behandelingen raadplegen.

Voor zorgverleners

Een interactieve tool van het KCE voor de aanpak van lage rugpijn is te vinden via http://lagerugpijn.kce.be.

Verder kan u hier de richtlijnen antico downloaden.