Algemeen     Ziekenhuis     Diest
Statiestraat   65   -   3290  Diest
T 013 35 40 11 - F 013 31 34 53

Urologie 
 

De afdeling urologie is de ziekenhuisdienst waar aandoeningen van nieren, urineleiders, blaas, urinebuis van zowel mannen, vrouwen als kinderen behandeld worden, evenals problemen van de prostaat en de mannelijke geslachtsorganen.

Het betreft zowel chirurgisch behandelbare aandoeningen, als functionele problemen die met medicatie kunnen behandeld worden, zoals prostaatklachten, incontinentie, bedplassen, ...

De afdeling urologie staat in voor de behandeling van o.a. kwaadaardige tumoren (oncologie); aangeboren afwijkingen bij kinderen en adolescenten; functionele en reconstructieve urologie (onder andere incontinentie); mannelijke vruchtbaarheidsstoornissen en erectieproblemen; niersteenlijden; prostaatlijden.

Dit betekent dat de uroloog naast diagnostisch onderzoek (echografie, blaasendoscopie, blaasdrukmeting) ook zelf operaties uitvoert (bv. TUR voor verwijderen van prostaat- of blaasweefsel via plasbuis, TVT-bandje voor incontinentie, ureteroscopie voor verwijderen van steentjes in urineleiders, sterilisatie en herstel na sterilisatie, behandelen niet-ingedaalde teelbal, correctie voorhuidproblemen bij het kind, ...)

 
 

Uroflowmetrie

Echografie

Cystoscopie

Urodynamisch onderzoek

Prostaatbiopsie

 
 

Een afspraak maken kan via ons secretariaat:

     Telefoon: 013 35 47 61
     Fax: 013 35 47 62
     E-mail: secr.heelkunde@azdiest.be

     Uren:
     Ma-Vr     09:00 - 16:30u